Publisert

Brimer og Mekon sikrer varig trygghet av ensilasje for Nova Sea

Av
Navn Navnesen

Brimer, en ledende leverandør av lagringsløsninger, er stolte av å kunngjøre en ny kontrakt med Mekon AS for å levere et avansert tankanlegg for ensilasje til Nova Sea AS sitt nye slakteri på øya Lovund på Helgelandskysten.

"Vi er stolte av at Mekon igjen har valgt oss som leverandør av korrosjonsfrie lagringsløsninger i komposittmaterialer", sier Salgssjef Helge Kvamme. "Det er veldig kjekt at Brimer sine bærekraftige løsninger blir valgt også i dette prosjektet på Lovund." avslutter Kvamme.

Ivar Sandneseng, Daglig Leder i Mekon, sier at "Vi har samarbeidet med Brimer i andre tidligere prosjekt. Det var derfor naturlig for oss å samarbeide med Brimer også i dette prosjektet. Varige og robuste løsninger som beskytter i all slags vær er avgjørende for oss og Nova Sea. Dette, kombinert med tett og god dialog i salgsfasen for å utvikle ideell løsning for prosjektet, har vært utslagsgivende for at vi tildelte kontrakten til Brimer."

Et spesialdesignet tankanlegg: Brimers tankanlegg for Nova Sea er skreddersydd for å møte de spesifikke kravene til ensilasjehåndtering. Anlegget består av i alt 11 tanker med et samlet tankvolum på 3500m3. Dette er tanker som støtter ulike behov i ensileringsprosessen. Alt fra tanker til lagring av ferdig ensilasje til ulike prosesstanker i selve ensileringsprosessen; tanker til konserveringsmidler, kjølevann, lagring av ulike bi-produkter, avløpsvann, etc.

Sikrer ensilasjekvalitet: Brimers tankanlegg er designet for å optimalisere lagringsforholdene for ensilasje, noe som sikrer at den beholder sin næringsverdi og kvalitet over tid. Dette bidrar til å redusere avfall og optimalisere fôrkostnadene for Nova Sea.

Bærekraftig matproduksjon: Brimer forstår den kritiske rollen lakseoppdrett spiller for å mate en voksende befolkning. Våre løsninger støtter bærekraftig matproduksjon ved å redusere avfall, optimalisere ressursbruken og sikre effektiv ensilasjehåndtering.

Langvarig kundeforhold: Brimer har et langvarig og vellykket samarbeid med Mekon AS. Dette er det andre tankanlegget Brimer leverer til Mekon for Nova Sea, og det bekrefter begge selskapene sine forpliktelse til å levere pålitelige, effektive og innovative løsninger.

"Brimer sin kjernevirksomhet er tuftet på å langtidsbeskytte ressurser og infrastruktur basert på bærekraft og teknologi. Derfor er det ekstra gledelig at vi blir valgt som leverandør i et prosjekt hvor hele fisken blir tatt vare på og blir brukt som proteinrik ressurs. I tillegg så er det ekstra hyggelig for oss å på nytt komme ut til Lovund med våre produkter enten det er til Nova Sea sitt anlegg eller det er for å sørge for sikker og trygg lagring av drikkevann til øya. Imponerende hva de får til der ute; avslutter Håvard Haanes, CEO i Brimer.

Navn Navnesen
Tittel