Publisert
March 22, 2024

Brimer inngår kontrakt på åtte slepebåter til Maritim Partner

Av
Navn Navnesen

Brimer, et selskap i Entec-konsernet, er glad for å kunngjøre at vi har inngått avtale med Maritim Partner for leveranse av åtte slepebåtertil Nexans sitt nybygg under bygging på Ulstein Verft. Denne avtalen understrekerden den gjensidige nytten av samarbeidet vi har hatt over mange år mellom Brimer og Maritim Partner. Samtidig bekrefter den Brimers ekspertise innen leveranser av maritimt utstyr og tjenester.

"Vi er glade for å offentliggjøre denne avtalen med Maritim Partner», sier Henning Moltumyr, Driftssjef Latvia i Brimer. "Dette bekrefter vårt langvarige samarbeid og vår evne til å levere pålitelige og skreddersydde løsninger for våre kunder innen maritim industri."

To av de åtte slepebåtene er utstyrt med spesialiserte kabelløftere, som har muligheten til å slå ut stabilisatorer på motsatt side for å redusere konsekvensen av eventuelle kabelbrudd under operasjon. Bollardpuller på ca. 2tonn. De resterende seks båtene er mer konvensjonelle slepebåter. Alle båtene er utsyrt med en Volvo D4-motor.

Dette er såkalte Weedo 710 tug, altså slepebåter på 7,1meter lengde. Brimer vil produsere skrogene, samt ferdigutruste båtene med utstyr tilsendt fra Maritim Partner. Denne produksjonen og utrustningen vil foregå ved våre fabrikker i Latvia.

Brimer har en historie som hoff-leverandør av Mob-båter og slepebåter siden slutten av 90-tallet, med modeller som Weedo 17, Weedo 600, Weedo700, samt slepebåter Weedo tug 710 og 910. Selskapet har også tidligere levert en serie tilsvarende båter i 2020, og ser frem til å levere den ny serien til Nexans i 2025.

«Kontrakten med Maritim Partner bekrefter Brimer sin posisjon innen produksjon av konstruksjoner i glassfiberarmert plast (GRP), og at vår foretningsmodell blir verdsatt av våre kunder» avslutter Brimer sin Salgs- og Markedssjef Lauritz Skeide.

Navn Navnesen
Tittel